Sportbetting

Betting på sport har idag växt och blivit väldigt populärt. I dag är vi ständigt uppkopplade till internet och där går det att följa olika sorters mästerskap, landslagsmatcher, turneringar hela tiden, året runt. Detta har därför medföljt att spelbolagen blivit väldigt stora. Däremot gäller det att du spelar på spelbolag som finns på internet.

Du kan också välja att spela på i ditt lokala spelutbud som finns på en rad olika platser runt om kring i landet. Även om betting på sport blivit väldigt stort världen över så finns det fortfarande olika spel som enbart finns i Sverige som du kan betta på genom de statliga spelmonopolets stora kassako Svenska Spel. Har du någon gång spelat på fotboll inom Svenska Spels områden så är kommande begrepp relativt kända redan men det kan vara bra att få en repetition.

Stryktipset

Något som funnits väldigt länge och än idag är väldigt populärt är Stryktipset. Spelar du stryktipset så får du en kupong med tretton olika matcher att betta på. Detta kan anses vara väldigt svårt att tippa rätt resultat på alla matcher. Och ja, givetvis är det så. Därför kan du välja att gardera flera resultat på samma match. När väljer att fylla i flera resultat på din tipslapp så ska du dock vara medveten om att kostnaden för lappen dubblas för varje halvgardering. Skulle du vilja helgardera en match så går även det bra. Dock kommer kostnaden för en helgardering göra att lappen gångar med tre. Stryktipset brukar oftast innehålla mest Engelsk Fotboll, men ibland kan det även finnas en å annan allsvensk fotbollsmatch.

För att få någon utdelning på Stryktipset så bör du få minst tio rätt av tretton. Om spelaren skulle få mindre så kommer det inte resultera i någon utdelning. Skulle det vara så att du efter att samtliga matcher är spelade står ensam i Sverige med tretton rätt så är du garanterad en högvinst på troliga tio miljoner.

Europatipset

Stryktipset är det vanligaste av dessa spel. Men något som också är väldigt populärt i Sverige är något som kallas Europatipset. Istället för att du ska spela på de engelska fotbollsmatcherna så kan du genom Europatipset spela på diverse matcher som spelar runtomkring i Europa. Detta spel brukar inte vara lika populärt som stryktipset, men är du en spelare som har bra koll på fotbollen ute i Europa så finns det en rad möjligheter att vinna en rejäl hacka. När det exempelvis är fotbollslandskamper så brukar Europatipset vara fullsmockat med en rad olika intressanta matcher.

Topptipset

Vissa spelare tycker dock att tretton matcher är väldigt mycket att spela på. Detta tog Svenska Spel tillvara på och utvecklade något som idag blivit väldigt populärt. Spelet kallas för topptipset och innebär att du kan spela på enbart åtta matcher istället. Detta kan vara bra för de spelare som bara vill spela med mindre summor, utan att riskera någon större förlust. Dock gäller det att spelare alltid har alla rätt på topptipset för att det ska ge utdelning.

Oddset

Något som också är väldigt populärt att spela i Sverige är något som heter Oddset. Detta spela är utvecklat för att spelaren själv ska kunna välja vilka matcher den vill satsa på. Det vanligaste är att du spelar på tre matcher, en så kallad trippel. Då väljer du helt enkelt ut tre matcher och skriver i rutorna hur du tror att resultatet ska sluta.

Skulle det bli så att du får rätt på alla dessa matcherna så får du varje odds multiplicerat med varandra, och sedan multiplicerat med den summan du satsade. Sporterna här är väldigt varierande och kan handla om allt från fotboll och ishockey, till cricket och amerikansk fotboll. Så när du väljer dina matcher så har du med andra ord ett otroligt stort utbud av välja på. Du kan dessutom spela upp till tio matcher på samma lapp.

Spela på hästar

Vill du satsa på något som inte avgörs av människor så har ATG ett spelutbud på hästar. Nästan varje dag så är det olika sorters lopp som avgörs runtomkring i landet. V75 är något som är väldigt populärt fortfarande och med tanke på vilka utdelningar sju rätt kan ge så är det inte konstigt att folk fortfarande är tokiga i hästsporten.

Om du inte alls vill spela på fotboll, hockey eller hästsports odds, då kan du spela på andra spelområden.