Sportbetting

Om du är sportintresserad och brukar titta på till exempel fotboll eller ishockey så blir det så mycket roligare om du i förväg har tippat på ditt favoritlag och på så sätt vinner pengar ifall laget vinner. Det finns flera olika spelformer och du kan välja på att satsa pengar på vilka lag som du tror kommer att vinna eller tippa på vilka matcher som du tror kommer att bli mest målrika. Fotboll är den vanligaste sporten inom sport betting, men det går att betta inom i stort sett alla sporter. Här presenteras fem vanliga spel:

Stryktipset går ut på att du ska tippa utgången i tretton fotbollsmatcher som framförallt spelas i Sverige och England. Du väljer ett, kryss eller två för varje match av dessa tretton. En etta betyder hemmaseger, tvåan betyder bortaseger och om du tror på oavgjort mellan de båda lagen så sätter du ett kryss på kupongen. För att vinna måste du ha minst tio rätt, men tretton rätt ger förstås den allra största vinsten.

Måltipset går ut på att du ska tippa vilka åtta fotbollsmatcher som du tror kommer att bli mest målrika utav totalt trettio matcher. För att vinna krävs minst fem rätt. Den största vinsten som någonsin har getts ut på Måltipset är över 24 miljoner kronor. För att ha chans till sådana högvinster krävs åtta rätt, men även fem, sex eller sju rätt kan ge lite extra pengar till kassan.

Oddset är till för dig som är genuint sportintresserad. Här kan du tippa på allt möjligt, till exempel hur resultatet kommer att vara vid halvtid eller fulltid, om en match slutar med hemmaseger, bortaseger eller oavgjort, vem som gör första eller sista målet i en match och så vidare. Det finns många olika spelformer.

V75 är till för dig som är häst- och travintresserad. Spelet går på lördagar och direktsänds i tv. Spelet går ut på att gissa vilken häst som vinner i respektive lopp. Det är sju lopp det handlar om och du vinner på fem, sex eller sju rätt. En vinnare kan få upp till 20 miljoner kronor och när det är Jackpot (de veckor då det inte var någon utdelning på sju rätt föregående vecka, så vinstpotten har gått vidare till denna vecka) då kan du ha chans på upp till 50 miljoner kronor.

Greyhound Racing är som trav, fast med hundar. Ett antal hundar springer längs en oval bana. Spelet går ut på att gissa vilken hund som vinner i respektive lopp. Det påminner förstås mycket om trav, men det är mer ovanligt, och roligt att se de snabba hundarna tävla om vem som vinner.