Livebetting är något som vuxit fram och blivit otroligt populärt i spelsammanhang. Att du har kunnat betta förr är ingen speciell nyhet. Men när spelbolagen på nätet tog över allt mer och erbjöd olika sorters lösningar till betting. Då var även svenska spel tvungna att följa med denna trend.

Detta är live odds

Live betting menas att du kan spela på en match samtidigt som den pågår. Om ett resultat i en match är 1-0 till hemmalaget och spelaren som tittar på matchen är helt säker på att laget som leder kommer vinna denna match utan några som helst problem. Då kan du live betta på det laget. Skulle matchens resultat sedan stå sig så kan den som spelare lugnt och stilla vänta in din vinst som trillar in på ditt spelkonto.

Du kan även välja att spela på flera olika vadslagningar under matchens gång. Exempelvis så kan du spela på vilket lag som kommer få nästa hörna. Vilken spelare som kommer få nästa gula kort. Kommer det bli en straff under matchens gång? Ja, allt detta finns på de allra flesta stormatcherna som erbjuder live betting.

Dock så ska du ha i vetskap att dessa oddsen hela tiden ändrar sig beroende på hur det ser ut under matchens gång. Skulle det vara så att ett lag pressar de andra motståndarna väldigt mycket så gör det att oddset sjunker på att laget då ska göra mål.

Hur går det till?

Jo, för varje match som erbjuder liveodds så finns det alltid någon som följer matchen och därför väljer vad oddset ska vara för varje vadslagning. Ibland har spelbolagen egna anställda som är ute och tittar på matcherna och uppdaterar oddsen manuellt under matchens gång. Vissa spelbolag använder sig dock ofta av samma person som tittar på matchen. Denna person uppdaterar på så vis odds på flera hundra olika hemsidor helt själv. Så vill du vara på plats när det gäller så får du försöka förutspå va som ska hända under tiden du tittat. Livebetting har blivit otroligt populärt eftersom det skapar en otrolig spänning hos spelarna. Detta oavsett om det är ett lag de brukar följa eller inte.

Fördelar med att spela på Livebetting

Det finns en rad olika fördelar med att spela sport online via livebetting. Du får alltid färska odds som ofta står i kant med hur utgången kommer se ut. Det kan dessutom vara så att en av lagets viktigaste spelare plötsligt tvingas utgå skadad. Om du då har gjort din läxa och kollat upp de olika lagen så kan den på så sätt förutspå hur resultatet kan komma att bli. Så om du är en spelare som är väldigt påläst så kan livebetting innebära att du kan vinna otroligt mycket pengar, bara för att du vet mest.

En annan viktig fördel med att spela på livebetting är att du inte behöver sätta dina bet innan matchen har börjat. Exempelvis så kan de första fem minuterna innebära en rad olika utgångar för laget. Har du då som spelare haft is i magen så kan du räkna med att det kan komma att löna sig i längden.

Är du en spelare som vet mycket om respektive lag så kan du ibland se i början hur laget presterar. Hur ser passningarna ut? Hur är lagets stjärnor idag? Hur set taktiken ut mellan lagen. Alla dessa små detaljer kan i vissa öron låta som ren nonsens. Men faktum är att det är just dessa detaljerna som kan göra att en spelare vinner eller inte på vadslagningarna.

Begreppet Cash out

Vissa spelbolag använder sig också av något som heter Cash Out-knappt. Denna knappen finns tillgänglig för spelarna under hela matchens gång. Skulle det vara så att spelaren har spelat på att hemmalaget ska vinna och det är 10 minuter kvar av fotbollsmatchen. Just dessa sista minuterna så pressar det andra laget på hårt för en kvittering. Om du har spelat är rädd att din vinst till slut ska gå förlorad. Då kan du som spelare välja att säkra din vinst genom att trycka på ”Cash Out” på så vis vinner du sedan den summan som spelbolaget erbjudit. Ofta brukar dock cash out-summan vara betydligt mindre än den verkliga summa som skulle betalas ut. Men ibland kan det vara skönt att vinna någonting istället för inget alls.